Interiors I by

Inside Conran & Partners’ tranquil Kings Cross penthouse

Natural materials including wood and stone take centre-stage inside Conran & Partner’s serene penthouse apartment at the LUMA residential building in King’s Cross.

The freshly unveiled 2,200 sq ft apartment occupies the 10th floor of the Squire & Partners-designed building, part of the third and final stage of construction at the central London neighbourhood. Conran & Partners conceived the four-bedroom space as a den of tranquillity, drawing inspiration from the building’s parkside setting the mould its modern interiors.

The freshly unveiled 2,200 sq ft apartment occupies the 10th floor of the Squire & Partners-designed building, part of the third and final stage of construction at the central London neighbourhood.
Photography: Philip Durrant

Double-height ceilings in the living room, entertaining space and bedrooms amplify the feeling of lightness honed by the studio’s soothing earthy colour palette. A limestone and fluted metal staircase anchor the space, connecting the ground floor to the private roof terrace. Its vertical balustrades cut shafts of light from the windows to create delicate shadow-play across the timber floors and white walls of the London apartment.

Conran & Partners’s curation of furniture is similarly delicate: Pierre Jeanneret’s rattan-backed kangaroo loungers sit opposite a moss-coloured velvet sofa, with a pebble-like Benoit Viaene coffee table in the middle. It’s a dark counterpoint to the monumental limestone island in the kitchen.

Stone plays a huge role in the kitchen, continuing the nature-inspired material palette
Photography: Philip Durrant

Simon Kincaid, partner at Conran & Partners said: ‘It was really key to us that the space felt like a home, rather than a show home, scattered with pieces that one might have collected throughout their years.’

A further gem is the apartment’s 550 sq ft private roof terrace, which gazes out over architectural gardens designed by Botanical Boys.

Take a closer look.

Conrad & Partners conceived the space as a serene and tranquil escape from the hubbub of the city
Photography: Philip Durrant
The study area has a midcentury modern vibe thanks to mossy walls and timber shelving
Photography: Philip Durrant
The apartment has a private terrace area with landscaping
Photography: Philip Durrant
Photography: Philip Durrant
Photography: Philip Durrant

Black concrete and steel chime inside this London warehouse conversion

Latest

Latest

Share Tweet