Interiors, News I 23.08.18 I by

Birmingham bank is reborn as loft-like offices

Bennetts Hill House takes cues from private members’ clubs

London studio Run For The Hills has transformed a neglected Georgian bank on Birmingham’s Bennetts Hill into loft-like offices that are decked in inky hues.

Set over five floors, Bennetts Hill House takes cues from surrounding Georgian architecture, as well as private members’ clubs. A dark blue colour scheme runs throughout the space, contrasted with white marble surfaces, poured concrete floors and parquet flooring reclaimed from the original fit-out of the bank.

Run For The Hills has retained as many existing features as possible, scrubbing up limestone surfaces, restoring ironwork and handrails, and removing dividing walls to make the most of the building’s high ceilings.

Exposed concrete columns frame workspaces, which look out through Crittal windows patterned with shadowy monstera leaf graphics. Members of the coworking space can shower on-site, and make lunch in the building’s kitchen on the fifth floor – which also leads to a roof terrace.

There are a range of office suites available in the building starting from 1,132 sq ft, with prices available on request.

Courtesy of Run for The Hills
Courtesy of Run for The Hills
Courtesy of Run for The Hills

Read next: Teatum+Teatum transforms Sheffield iron foundry into a coworking space

Latest Stories

Latest

Share Tweet
+