Zen Stuttgart ‘lightbox’ home asks for €3.5m

Bauhaus volumes encase serene brutalist interiors

This monumental Stuttgart house mixes Bauhaus, futuristic and zen architecture with a light-drenched brutalist interior.

The Baden-Wûrttemberg villa was built in 2000 and appears warehouse-like at the front thanks to its windowless facade. Its box-shaped gallery interior has towering ceilings and a floor-to-ceiling glass wall that peeks onto trees and foliage while flooding its cavernous volumes with light.

There are clean lines and a palette of buffed, bare concrete walls and grey tiled stone flooring across three storeys of the five-bedroom home, including its master bedroom and roof terrace.

It has grittier-looking perforated steel plate flooring in the entrance hall and wire cord staircase balustrades. In the kitchen, a burnt-orange island injects a playful pop of colour.

Its box-shaped gallery interior has towering ceilings and a floor-to-ceiling glass wall that peeks onto trees and foliage while flooding its cavernous volumes with light.
Photography: Jonas Berg for Baden-Württemberg Sotheby’s International Realty

Lush views of the mature foliage that encloses its garden can be seen from most rooms in the German property, which is up sale for €3.5m with Baden-Wûrttemberg Sotheby’s International Realty.

Its box-shaped gallery interior has towering ceilings and a floor-to-ceiling glass wall that peeks onto trees and foliage while flooding its cavernous volumes with light.
Photography: Jonas Berg for Baden-Württemberg Sotheby’s International Realty
Futurism meets zen architecture inside this Stuttgart home, built in 2000
Photography: Jonas Berg for Baden-Württemberg Sotheby’s International Realty
Its box-shaped gallery interior has towering ceilings and a floor-to-ceiling glass wall that peeks onto trees and foliage while flooding its cavernous volumes with light.
Photography: Jonas Berg for Baden-Württemberg Sotheby’s International Realty
Almost every room has views across the tree canopy and mature gardens
Photography: Jonas Berg for Baden-Württemberg Sotheby’s International Realty
While the front of the building is windowless, at the rear, overlooking the garden, the entire back wall comprises glass panels
Photography: Jonas Berg for Baden-Württemberg Sotheby’s International Realty
The home is connected to a glass roofed carport, and backs onto woods
Photography: Jonas Berg for Baden-Württemberg Sotheby’s International Realty

Former malthouse lists for £795k on the edge of the Peak District

Latest

Latest

Share Tweet