Ceramic tiles cover almost every surface at this Valencia restaurant, creating a riot of rhythmic, clashing shapes.

Everything inside La Sastrería has been tiled, from the bar counter to the tables and the walls, enveloping diners in checkerboards patterns of green, blue, black and white.

Maximalist Valencia restaurant  La Sastrería is all about the pattern
Photography: Masquespacio

The Valencia restaurant, designed by Masquespacio and located in a former tailor shop, is divided into three sections. As well as the pattern-clashing bar, there’s a more restrained dining room, decked out in glossy dark blue tiles and featuring a hanging ceiling installation also made from ceramic.

The hard surfaces are contrasted by tactile wooden tub chairs and a wall covered in a wave-like arrangement of padded tubes – apparently a reference to the nearby sea. In a nod to the locals’ habit of taking their chairs outside on incredibly hot days, Masquespacio has installed a set of seats that resemble folding plastic chairs.

Maximalist Valencia restaurant  La Sastrería is all about the pattern
Photography: Masquespacio

La Sastrería is located in the city’s Canyamelar neighbourhood and serves up a seafood menu focusing on locally caught produce.

Carrer de Josep Benlliure, 42, 46011 València, Valencia, Spain

Maximalist Valencia restaurant  La Sastrería is all about the pattern
Photography: Masquespacio
Maximalist Valencia restaurant  La Sastrería is all about the pattern
Photography: Masquespacio

Helsinki’s Bardem cocktail bar channels moody Nordic noir vibes

Latest Stories

Latest

Share Tweet
+